Sewa Apartemen Jual Apartemen
Situs Anjing Dijual Pet Story Online
Sign Up! Advance Search

logo Anjing Ras
Username: Password: Remember me Password Reminder No account yet? Create one
Dog Tag
Smile Pets Delivery
Treasure Nebula Kennel
House of SharPei - Chinese SharPei Specialist

Iklan Premium - Cuma Rp 50.000

AnjingRas.com arrow Jenis Anjing arrow Anjing Chihuahua
Anjing Chihuahua PDF Print E-mail
Article Index
Anjing Chihuahua
Page 2
Page 3
Page 4

Anjing Chihuahua

Chihuahua Description

The Chihuahua is a tiny dog with an apple-shaped head and a short pointed muzzle. It has round, large, very dark eyes, sometimes dark ruby or luminous in color. The trademark large ears should be held erect. Puppies have a soft spot or "molera" on the top of the skull. The bone usually closes the gap by adulthood. The body is cobby (stout), longer than it is tall, and the tail is sickle-shaped - curled over the back or to the side. Besides the common short-haired variety there is also a long- haired type. Colors include fawn, sand, chestnut, silver and steel blue, but any color is accepted, including black & tan and parti-color. The dog is more robust than he looks, with a level back, and legs coming down straight and square.

Foto Anjing Chihuahua

Chihuahua Temperament

The Chihuahua is a good companion dog. Courageous, extremely lively, proud and enterprising, it enjoys affection. Bold and saucy, it moves swiftly to avoid being stepped on. Chihuahua's can be strong-willed without the proper human leadership. They are intensely loyal and become very attached to their owners. Some like to lick their owner's faces. For some, they may be slightly difficult to train, but they are intelligent, learn quickly, and respond well to proper, gentle (positive reinforcement) training. May require patience to housebreak. Many owners simply paper train this breed. Be sure to socialize your Chihuahua as a pup to avoid excessive aggressiveness with other dogs as well as reserve with strangers. Do not let the Chihuahua get away with things you would not allow a large dog to do (Small Dog Syndrome), such as jumping up on humans. While it may be cute for a 5 pound tiny dog to put his paws on your leg when you come home from work, it is allowing a dominate behavior. If you allow this little dog to be your pack leader it will developed many behavior issues, such as jealousy, and will become undeniably suspicious of people except for its owner. When strangers are present, it will start to follow his owner's every move, keeping as close as possible. A Chihuahua who is pack leader of it's humans may snap at children. This breed is not recommended for children, most people treat the Chihuahua differently than they would a large dog. Because of his size, this breed tends to be babied and things we humans clearly see as bad behavior for a large dog is looked over as cute with a small dog. Small dogs also tend to be walked less, as humans assume they get enough exercise just running around during the day. However a walk provides more than just exercise. It provides mental simulation, and satisfies the migration instinct, all dogs have. Because of this, small breeds such as the Chihuahua tend to become snappish, yappy, protective, and untrustworthy with kids and humans they do not know. Chihuahua's who are their human's pack leader tend to be fairly dog-aggressive. An owner who realizes this and treats the Chihuahua no differently than they would a large breed, becoming a clear pack leader, will get a different, more appealing temperament out of this wonderful little dog.

Gambar Anjing Chihuahua

Chihuahua Height, Weight

Height: 6-9 inches (15-23 cm)
Weight: 2-6 pounds (1-3 kg)

Chihuahua Health Problems

Because of his short nose, the Chihuahua tends to wheeze and snore. His prominent eyes are susceptible to corneal dryness and secondary glaucoma. Prone to slipped stifle, gum problems, colds, stress, and rheumatism. Don't let him lick or eat toxic products, fertilizer or chocolate. Feed lightly as it tends to gain weight. Chihuahua puppies are born with large heads, frequently necessitating cesarean deliveries by a skilled veterinarian. They are vulnerable to fractures and other accidents in puppyhood. Some of the breed have a molera, an unclosed section of the skull which can remain open throughout life. This makes the dog prone to injury.

Anjing Ras Chihuahua

Chihuahua Living Conditions

The Chihuahua hates the cold and may shiver. It will tolerate and even appreciate a warm sweater on cooler days. They are good little dogs for apartment life.

Chihuahua Exercise

Although it is tempting to carry these dainty creatures about; these are active little dogs, who need a daily walk. Play will take care of a lot of their exercise needs, however, as with all breeds, play will not fulfill their primal instinct to walk. Dogs who do not get to go on daily walks are more likely to display a wide array of behavior problems. They will also enjoy a good romp in a safe open area off lead, such as a large fenced in yard. Don't think that just because he is small he should be confined to a small space.

Chihuahua Life Expectancy

About 15 or more years.

Jenis Anjing Chihuahua

Chihuahua Grooming

The smooth, short-haired coat should be gently brushed occasionally or simply wiped over with a damp cloth. The long coat should be brushed daily with a soft bristle brush. Bathe both types about once per month, taking care not to get water in the ears. Check the ears regularly and keep the nails trimmed. This breed is an average shedder.

Chihuahua Origin

This is the oldest breed on the American continent and the smallest breed in the world. Native to Mexico, nonetheless it seems to have been introduced by the Chinese. It was only brought to Europe at the end of the nineteenth century. The Chihuahua is named after the Mexican state of Chihuahua where he was brought to the rest of the world by travelers. This breed is believed to have been sacred to the Pre-Columbian Indian nations. The most valued dogs weigh under 2-1/4 pounds (1.3 kg.). Some can even stand on all fours in a person's palm! There is a long-haired variety that is judged separately, but is essentially the same except for the coat. The Chihuahua is a popular, economical companion dog.

Chihuahua Group

Southern, AKC Toy

Trah Anjing Chihuahua


Chihuahua adalah ras anjing terkecil dan dinamakan atas daerah Chihuahua di Meksiko.

Standar yang diakui oleh AKC (American Kennel Club) dikenal sebagai "chihuahua", tetapi mereka ada dua jenis, bulu panjang dan bulu halus. Chihuahua tidak boleh lebih dari enam pon. Mereka banyak warnanya, dan dikenal karena telinganya yang berdiri. Anak chihuahua sering dikira hamster karena mukanya yang pipih, sangat kecil, dan bulu tipis. 

Anjing yang berkarakter periang, setia, penyayang, dan serba ingin tahu ini, sangat cocok  sebagai teman bermain. dikarenakan sifatnya yang bersahabat dengan anak-anak.

Cara merawatnya adalah dengan memberikan pakan terbaik. Karena perutnya kecil, anjing ini hanya makan sedikit saja. Oleh karena itu anjing ini tidak bisa melakukan aktifitas berlebih. Untuk menjaga rambutnya tetap indah, sisirlah rambutnya setiap hari dengan bristle brush. Dengan penyisiran akan merangsang kulit anjing mengeluarkan minyak, sehingga rambutnya terlihat indah dan berkilau. Mesti diperhatikan, anjing ini rentan terhadap benturan. Maka jangan dibiarkan anjing ini keluar sendirian di luar rumah. Karena anjing dan hewan lain dapat menjadi ancaman keselamatannya

Saat proses persalinannya, anjing ini mutlak harus menjalani operasi caesar. Anakan anjing Chihuahua ini bisa mencapai lebih dari delapan ekor. Agar anakannya bagus, induk tidak boleh mengasuh anak anjing lebih dari enam ekor.


User Comments

Comment by GUEST on 2008-10-18 16:22:13
ajgnya lucu2 bgt...

Comment by GUEST on 2008-11-06 13:22:41
klo ada yg mo hibahin, aku mau donk adopsi anjing Chihuahua he..he..

Comment by GUEST on 2008-11-09 14:40:41
chihuahua ajgna lucu bgt .. ^^ imut

Comment by GUEST on 2008-11-12 18:59:46
iiiiihhhhhhhhhhhhhhhh....luthu bgt c anjing nya, kyk orgnya....whehehehehehe

Comment by GUEST on 2008-11-21 19:19:17
tasya dan dhea 

Comment by GUEST on 2008-11-30 03:27:29
wew.. lucu2 bgt cihuahuanya.. ada yg mao hibahin gak? pas bgt ni lg muter2 nyari cihuahua utk dipelihara.. klo ada yg jual murah skitar 800an gt bole jg.. email aku ya ke my_beloved_86@yahoo.com thx.. ^^,

Comment by GUEST on 2008-12-01 14:27:24
wah...lutuna..... 
maw dunkz.... 
klo ada yg maw hibahin chihuahua buat dirawat, saya bersedia, atau klo ad yg maw jual murah, coz...sy pecinta anjing yg masi kuliahan....hehehee... 
tlg di email ke : cute_perfect07@yahoo.co.id ya...ditunggu lho..... 
lokasi sy di surabaya.....

Comment by GUEST on 2008-12-01 17:12:03
aku juga mau dunk.. kalo ada yg mw hibahin baby chihuahua.. akan di terima dgn senang hati.. 
hehe.. terngiang2 nih pgn chihuahua.. smpe ga bisa tidur.. huhuhu.. 
tolong di email yah : anastaciagercia@gmail.com 

Comment by GUEST on 2008-12-06 14:24:09
tak ada buluna 
gag bnyak kutu 
mantab

Comment by GUEST on 2008-12-12 23:53:14
yg bintik binttik jarang ya... manissss manisss




 

Iklan Sundulan

Klik di sini untuk melihat foto anjing yang lebih besar

Jual Anakan Sharpei Betina Usia 1 Bulan

Klik di sini untuk melihat foto anjing yang lebih besar

Jual Chow Chow Puppies Umur 1 Bulan - Lincah, Sehat, Lucu

Klik di sini untuk melihat foto anjing yang lebih besar

Jual Anak Anjing Siberian Husky mix Golden Retriever Good Quality

Klik di sini untuk melihat foto anjing yang lebih besar

Jual Mini + Supermini Pom Harga Bersahabat

Klik di sini untuk melihat foto anjing yang lebih besar

Jual Anak Anjing Mini Maltese Lahir Desember 2013

Klik di sini untuk melihat foto anjing yang lebih besar

Jual Anak Anjing Yorkshire Jantan dan Betina Lahir Desember 2013

Klik di sini untuk melihat foto anjing yang lebih besar

Dijual 6 Ekor Anak Anjing Mini Pomeranian Jantan dan Betina Lahir Desember 2013 dan Januari 2014

Klik di sini untuk melihat foto anjing yang lebih besar

Jual 6 Ekor Anak Anjing Samoyed Jantan dan betina Lahir Januari 2014

Klik di sini untuk melihat foto anjing yang lebih besar

Jual Anakan Husky Istimewa - Jogja

Klik di sini untuk melihat foto anjing yang lebih besar

Jual 1 Ekor Anakan Mini Pomeranian Jantan Coklat Sable

Klik di sini untuk melihat foto anjing yang lebih besar

Jual 5 Ekor Anakan Shih Tzu Jantan dan Betina

Klik di sini untuk melihat foto anjing yang lebih besar

Jual Anjing Super Mini Pomeranian Super Cute

Klik di sini untuk melihat foto anjing yang lebih besar

Dijual 3 Ekor Anakan Maltese & 1 Ekor Super Mini Maltese

Klik di sini untuk melihat foto anjing yang lebih besar

Jual 3 Ekor Anjing Poodle Usia 1,5 Bulanan - Borongan atau Eceran Juga Bisa

Klik di sini untuk melihat foto anjing yang lebih besar

Jual Anjing Golden Retriever - Champion Import Bloodline

Klik di sini untuk melihat foto anjing yang lebih besar

Dijual 3 Ekor Mini Pomeranian Puppies

Klik di sini untuk melihat foto anjing yang lebih besar

Jual Anakan Poodle Red / Choco / Black

Klik di sini untuk melihat foto anjing yang lebih besar

Cute Shih Tzu Puppies for Sale

Klik di sini untuk melihat foto anjing yang lebih besar

Jual Kualitas Bukan Kuantitas - Anjing Siberian Husky Betina

Klik di sini untuk melihat foto anjing yang lebih besar

Jual 5 Ekor Anjing Toy Poodle White Usia 2 Bulanan - Surabaya

Klik di sini untuk melihat foto anjing yang lebih besar

Jual 5 Anak Maltese Jantan dan Betina

 
 Popular
Anjing Shih Tzu

Anjing Golden Retriever

Anjing Siberian Husky

Anjing Beagle

Anjing German Shepherd (Herder)

Anjing Pug

Anjing Rottweiler

Anjing Labrador Retriever

Peternak/Breeder Anjing Pit Bull di Jakarta Indonesia - Tornado Kennel

Anjing Chihuahua

Anjing Chow Chow

Hayoo.... ke sini kalo berani!!!

Anjing American Eskimo

Anjing American Bulldog

Anjing Boxer

Anjing Golden Retriever - Rocky

Anjing Affenpinscher

Anjing Toy Fox Terrier

Anjing Bolognese

  Latest Forum Postings  
  kaki siberianku pincang  
  [WTS] Jual Cepat anakan anjing Golden Retriever Bloodline Champion  
  JUAL ANAKAN GREATDANE HANYA 6JUTA  
  Tolong saran dari kaka2 yg lebih senior tentang pertama kali vaksin dan tattoo  
  Say NO to TEACUP / SUPERMINI / MINI / POCKET Chihuahua !  
  Eurican 4  
  Vaksin Eurican vs Van Guard  
  Tanya tentang jadwal buka kantor Perkin Bandung  
  Tolong saran nya dari kk2 buat anak anjing ini  
  Mencari Hibahan Anak Anjing Jenis kecil  
God Bless Bully Kennel
Tornado Kennel - APBT Specialist
Promosi di AnjingRas.com
anjing ras
 Latest Comment
WTB Pug Jantan Fawn - Jakarta
WTB anakan pug bloodline ina champion? 2 jt-an. Call: 087781559209 (Serious buyer only)
Dihibahkan Anjing Chihuaha
Mau dongggg mau buat temen anjing cihuahuaku ! Ini umur brp ? Sexnya ? Saya daerah jaktim
Jual Cepat Chinese Shar-Pei Betina
Asli ga ne? Kok ky campuran ya? Sy mau cr sharpey asli untuk di jodohin ke sharpey sy.
Pasang Iklan Anjing
semi-hibah anjing Golden (ganti biaya perawatan saja) - jantan 1,5 thn - sehat - terawat - vaksin Jika berminat, bisa menghubungi nomor : 0813-1130-5615 (serius only) *tidak membalas email Lokasi : Cengkareng, Jakbar
Semi Hibah Anjing Mix Kancil
dear Mr. / Mrs. Susy saya minat dengan Pepy, kebetulan saya d bekasi jg. no telp saya 0896 628 00 181 ( bsa whatsapp )
Hibah Anjing Mix Lokal (Size Kecil)
ADOPTED! \\^^/
Jual 10 Ekor Mini & Super Mini Pomeranian
^^
Jual 10 Ekor Mini & Super Mini Pomeranian
^^
Jual 10 Ekor Mini & Super Mini Pomeranian
^^
Anjing Golden Jantan Mencari Jodoh - Jakarta Utara
saya punya betinanya gan...calll me 085776042236...posisi kranggan lgnsung ke tempat ane aje